Je werkt al jaren bij dezelfde zorglocatie. Je kent de cliënten door en door en weet precies wat zij nodig hebben qua zorg en aandacht. De bewoners zijn helemaal gewend aan hun thuis. Ze voelen zich er veilig en vertrouwd. Maar na al die jaren is het gebouw echt aan vernieuwing toe. Jullie werken samen met een architect aan de bouwplannen voor een prachtig mooie nieuwe locatie. Maar dan rijst de vraag, ‘wat doen we met het interieur?’
Positief effect van interieur op welzijn en geluk
Je weet vast wel dat het interieur en de woonomgeving enorm veel effect hebben op het welzijn en de beleving van mensen. Gelukkig is hier de laatste jaren veel meer aandacht voor! Er vindt een verschuiving plaats van ‘institutioneel en facilitair goed te hanteren’ naar een huiselijk, gezellig en warm thuis voor bewoners van een zorglocatie. Tegenwoordig hoeft dat echter niet meer te betekenen dat het er uit ziet als een ‘zorginstelling’.
Er zijn zoveel mooie materialen beschikbaar die voldoen aan alle eisen en budgetten die samen kunnen zorgen voor een super fijn en warm thuis.
Duurzaamheid
Natuurlijk blijft het van belang dat de vloeren en wanden niet gelijk beschadigd zijn, de meubels stevig en de komende jaren mooi blijven. En ja, ook dat alles goed te reinigen is.
Wil jij weten hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de bewoners zich straks helemaal thuis voelen en nog veel gelukkiger zijn in hun nieuwe woning? Maak dan nu direct een afspraak voor een vrijblijvende online gesprek.
Wil je geïnspireerd worden over hoe jij ervoor kunt zorgen dat de cliënten nog gelukkiger zijn en zich helemaal thuis voelen in jullie woongroepen? Schrijf je dan in voor ‘Fijn thuis in de Zorg’ en ontvang gratis inspiratie, tips en nieuws!
[mc4wp_form id=”403″]